Skip to main content

Automatische beregening

Tenslotte is er ook de mogelijkheid om een automatisch beregeningssysteem te installeren. Belangrijk om te weten is dat in dat geval verschillende groepen elkaar automatisch afwisselen, waardoor je dus niet elke keer een nieuwe groep moet aanzetten. De beregeningscomputer doet al het werk, en dat draagt dan ook zeker en vast bij aan het comfort van een dergelijke installatie.
De beregeningscomputer wordt op voorhand geprogrammeerd om regelmatig een beregeningsprogramma te laten uitvoeren. Het resultaat? De tuin krijgt hoe dan ook genoeg water, zonder dat je er aandacht aan moet besteden. Dat is vooral handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je tuin niet aan zijn lot wil overlaten. Dankzij een automatisch systeem krijgt je gazon altijd het water dat het nodig heeft, waardoor het mooier blijft en langer meegaat.
De computersystemen die gebruikt worden zijn uitgerust met een speciale sensor die het systeem automatisch uitschakelt bij voldoende regenval. Een paar dagen daarna schakelt het systeem zichzelf weer in, zodat de beregening verder kan gaan.

Geef een reactie